Κόντρα Παναρίτη- Παπανδρέου για την κυβέρνηση του 2009-11

«Πόλεμος» φαίνεται πως ξέσπασε μεταξύ της πρώην βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2009-2012) Έλενας Παναρίτη και του πρώην πρωθυπουργού και νυν επικεφαλής του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τις δηλώσεις της κας Παναρίτη για τον τρόπο, που συντάσσονταν τα νομοσχέδια στην κυβέρνηση της περιόδου 2009-11.

Πιο συγκεκριμένα, η κα

Παναρίτη, που ήταν και στενή συνεργάτης του κ. Παπανδρέου κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι έστελνε τα σχέδια νόμου στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προτού παρουσιαστούν στην ελληνική Βουλή.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Ξέρετε τι είναι υπουργός Οικονομικών να μη δίνει το σχέδιο νόμου στους οικονομολόγους του και να το κάνει βόλτα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για να μας πει αν είναι καλό ή όχι; Βγάζαμε νομοσχέδια και τα περνάγαμε με e-mail, χωρίς να έχουν περάσει από εμάς».

Μάλιστα, η κα Παναρίτη, που αυτή την περίοδο είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είπε για το Μνημόνιο του 2010: «Πήγαμε ένα βράδυ να ζητήσουμε 40 δισ. ευρώ και ξυπνήσαμε το πρωί και πήραμε 140. Η τρόικα μας φόρεσε από πάνω το σχέδιο της».

«Έχουν ήδη παρέλθει κάποια 24ωρα από την ‘’αποκάλυψη’’ που ήθελε νομοσχέδια να αποστέλλονται στη Γερμανική Κυβέρνηση για έγκριση ή και συγγραφή! Παρά ταύτα, στοιχεία δεν ακούσαμε, δεν είδαμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα» του κ. Παπανδρέου και ερωτά την κα Παναρίτη: «Ποια νομοσχέδια εστάλησαν και πότε ακριβώς στο Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών πριν ή μετά από τη συμφωνία με τους θεσμικούς δανειστές;».

«Όσο η κα. Παναρίτη, σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, δεν παρέχει συγκεκριμένα στοιχεία, παραμένει έκθετη και ‘’φλερτάρει’’ με το πνεύμα που διακατέχει τον κοινό συκοφάντη. Αναμένουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα