Κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική: Ο τρόπος δράσης της συμμορίας και η σύλληψη

Εγκέφαλοι συμμορίας συστηματικών κλοπών αυτοκινήτων σε όλη την Αττική, άνοιξαν μέχρι και επιχείρηση… εμπορίας οχημάτων (!) για να διαθέτουν πιο εύκολα τα τροχοφόρα! Άλλα από τα κλεμμένα τα διέθεταν προς πώληση σε ανύποπτους αγοραστές, αφού είχαν αλλάξει με παρεμβάσεις στο συνεργείο τα στοιχεία τους, άλλα τα διέλυαν σε ανταλλακτικά κι άλλα τα πουλούσαν σε μέλη κυκλωμάτων διακινητών παράτυπων μταναστών, για μεταφορές αλλοδαπών από τον Έβρο στην ενδοχώρα!

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ήδη, σε επιχείρηση στους Θρακομακεδόνες, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας

της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο ομογενείς από Καζακστάν, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν για ίδια αδικήματα. Μετά τη σύλληψη των δύο, 33 και 41 ετών, αναζητείται και τρίτο μέλος της ίδιας συμμορίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Ως προς τον τρόπο δράσης», αναφέρει η Αστυνομία «τα μέλη της σπείρας κινούνταν, συνήθως, απογευματινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με την χρήση ειδικού τεχνικού εξοπλισμού (σ.σ. παρενέβαιναν στον εγκέφαλο), τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία. Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν ανευρεθεί από τις Αστυνομικές Αρχές τα μετέφεραν σε έτερα σημεία (καβάτζες) όπου φρόντιζαν για την περαιτέρω διάθεσή τους».

Στη συνέχεια η Αστυνομία εξηγεί το που ακριβώς διέθεταν τα κλεμμένα: »Αλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και άλλα είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν οχήματα με υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των οχημάτων με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές. Ένας μάλιστα εκ των συλληφθέντων, είχε συστήσει επιχείρηση εμπορίας οχημάτων».

Συνολική αξία κλοπιμαίων αυτοκινήτων πάνω από 170.000 ευρώ

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα 170.000 ευρώ. Από την διενέργεια έρευνας στις οικίες, τα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των δραστών και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Πιστόλι, 2 αεροβόλα, 20 φυσίγγια, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια-πολυεργαλεί, 9 εγκέφαλοι αυτοκινήτων, 10 ραδιόφωνα αυτοκινήτων, 9 οθόνες αυτοκινήτων, 7 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, πλήθος κλειδιών αυτοκινήτου, εξαρτήματα αυτοκινήτων, 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όσο και για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα