Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν στον Άγιο Δημήτριο για τον «Ασύρματο»

Η παράλογη απαίτηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤ.Α.Δ), να πληρώσει ο δήμος Αγίου Δημητρίου αντάλλαγμα εύλογο με την αξία του «Ασυρμάτου» (32 στρεμμάτων) για να του παραχωρηθεί η χρήση του χώρου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Να σημειώσουμε πως ο χώρος του «Ασυρμάτου» έχει δοθεί από το 2011, από τον τότε «ιδιοκτήτη» του το ΥΠΕΘΑ, για χρήση πρασίνου και πολιτισμού. Ο χώρος είναι ήδη χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου και δεν επιτρέπεται άλλη χρήση για αυτόν.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που συνεδρίασε στις 20 Μαΐου, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για μη αποδοχή της απαίτησης της ΕΤΑΔ που ζητάει οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση της χρήσης των 32 στρεμμάτων.

Επιπλέον αποφασίστηκαν οι εξής κινητοποιήσεις:

Να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στον Ασύρματο ενημέρωσης και συναπόφασης με τους κατοίκους για τη μη αποδοχή του αιτήματος της ΕΤΑΔ, την Κυριακή 26/5/2013.Να συσταθεί διαπαραταξιακή του δημοτικού συμβουλίου επιτροπή, που θα χειριστεί την απάντηση προς την ΕΤΑΔ και η οποία θα παραστεί από κοινού με τη δημοτική αρχή στην επίδοση της απάντησης εκ μέρους του Δήμου.Να σταλεί επιστολή στα κόμματα (εκτός ΧΑ) που θα ενημερώνει και θα ζητά τη συμπαράστασή τουςΝα γίνουν παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα της ΤΑ (συνέδριο ΠΕΔΑ 23/5, συνέδριο ΚΕΔΕ 30/5) κλπ.Να γίνει συνέντευξη τύπου παρουσίασης και ανάδειξης του θέματος.

Ανακοινώσεις για το θέμα έχουν εκδώσει ήδη ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και η ανοικτή συνέλευση κατοίκων για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου, ενώ το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Χαράς Καφαντάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα