Σγουρός εναντίον της μαφίας της νύχτας

Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση σε καφετέρια στο κέντρο της Γλυφάδας και της ολοκληρωτικής καταστροφής του κτηρίου και των γραφείων του ΕΟΠΥΥ που στεγαζόταν στην ίδια πολυκατοικία, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Το περιστατικό - και είναι καθαρή τύχη ότι δεν θρηνήσαμε θύματα - αποτελεί μια εκκωφαντική, αλλά και τελευταία προειδοποίηση για τις ‘αφύλακτες πυριτιδαποθήκες’ που βρίσκονται κάτω από

τα σπίτια μας.

Είμαστε όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου εν δυνάμει υποψήφια θύματα της ασυδοσίας των μαφιόζων της νύχτας και της εγκληματικής αβελτηρίας των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας.

Φταίμε όλοι. Οι Δήμοι που αδειοδοτούν τους χώρους και οι Πολεοδομίες που ελέγχουν τις προδιαγραφές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία που ελέγχει την πυρασφάλεια, η Αστυνομία που ελέγχει την τήρηση της ασφάλειας, την ηχομόνωση και την παράνομη εκμετάλλευση των χώρων στάθμευσης, το Υπουργείο Εργασίας για την αδήλωτη και την ανασφάλιστη εργασία και η Περιφέρεια Αττικής που ελέγχει την υγιεινή. Αν δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τη νομιμότητα και να προστατεύσουμε τον πολίτη, τότε να πάμε σπίτια μας ή ίσως καλύτερα στη φυλακή!

Χιλιάδες νέα παιδιά επισκέπτονται καθημερινά τους χώρους αυτούς και η Πολιτεία πρέπει να είναι σε θέση να επιβάλλει τους όρους για την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία τους.

Δεν μπορεί, κάτοικοι και θαμώνες να είναι ανυποψίαστοι όμηροι μαφιόζων της νύχτας, μπράβων και κυκλωμάτων εκμετάλλευσης που δρουν ανεξέλεγκτα σε ορισμένα από αυτά. Σκεφτείτε τί θα είχε γίνει αν στο περιστατικό της Γλυφάδας είχαν εκραγεί οι μπουκάλες προπανίου των διπλανών καταστημάτων. Ένα οικοδομικό τετράγωνο θα είχε γίνει στάχτη. Με εκατοντάδες θύματα...

Το 2007 η Νομαρχία Αθηνών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Αστυνομία, είχε καταθέσει στα συναρμόδια Υπουργεία πλήρη νομοθετική πρόταση για την αλλαγή του τρόπου αδειοδότησης και λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων. Δυστυχώς, έξι χρόνια μετά, παραμένει ακόμα στα συρτάρια μιας παχύδερμης κεντρικής διοίκησης.

Εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και της λήξης του σχολικού έτους για τους μαθητές, κάνω έκκληση προς όλους να εντείνουν τους ελέγχους για την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας, προκειμένου να μην βρεθούμε όλοι μπροστά σε ανείπωτες τραγωδίες. Αρκεί μια σπίθα αναλγησίας. Και τότε ας μην ψάχνουμε για ενόχους. Θα είμαστε εμείς οι ίδιοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα