Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Η Εκκλησία δεν είναι το σπίτι του πατέρα μας

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε υποστηρίξει ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να τους απαγορευτεί να ξαναπατήσουν το πόδι τους στους ιερούς ναούς, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ωστόσο εξέφρασε διαφορετική άποψη, μιλώντας στο “Ράδιο Maximum”.

“Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό! Η Εκκλησία δεν είναι το σπίτι του πατέρα μας, για να διώχνουμε όποιον θέλουμε από

μέσα. Η Εκκλησία είναι του Χριστού και σ΄αυτήν ανήκουμε όλοι, οι αμαρτωλοί ακόμη και οι αντίθετοι.

Η πρακτική των πολυκαταστημάτων είναι που κατέστρεψε τους επαγγελματίες σε κάθε πόλη. Άνοιγε ένα μεγάλο κατάστημα, μας θάμπωνε που θα έπαιρνε μέσα 20 – 30 πωλητές, αλλά δεν υπολογίζαμε πως τα μικροκαταστήματα στην γειτονιά θα έκλειναν εξαιτίας τους. Αφού έπαιρναν τα χρήματα από εδώ και τα στέλνανε στο εξωτερικό, αυτό ήταν η καταστροφή μας.

Σιγά – σιγά αυτά τα καταστήματα άρχισαν να λειτουργούν όπως στο εξωτερικό και την Κυριακή με μόνο σκοπό το κέρδος, χωρίς να τους ενδιαφέρει η αργία της Κυριακής.

Άρχισε και εδώ στην πατρίδα μας, αυτό το φαινόμενο σε μια εποχή που όλα καταργούνται και ισοπεδώνονται. Να καταργήσουμε την Ιστορία, τα θρησκευτικά στα σχολεία και τώρα και την Κυριακή. Αυτή είναι η αμαρτία μας, φταίμε όλοι που θέλαμε να κάνουμε τους εκσυγχρονιστές και τους νεοτεριστές”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα