«Κάτω τα χέρια από την Κριμαία» λέει η Μέρκελ στον Πούτιν

Αυστηρή εμφανίσθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απέναντι στη Ρωσία κατηγορώντας την σήμερα Πέμπτη (13/03) ότι καταφεύγει στο «νόμο της ζούγκλας» όσον αφορά στην κρίση στην Κριμαία.
Σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ, η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει με τις προγραμματισμένες κυρώσεις στη Ρωσία, εκτός εάν η Μόσχα αλλάξει

πορεία. Πρόσθεσε δε πως οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις στη Ρωσία εάν αρνηθεί να αλλάξει τακτική, θα είναι «τεράστιες».
Η κυρία Μέρκελ δήλωσε: «Σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν έχει αποδείξει ότι είναι ένας εταίρος για τη σταθερότητα στη γειτονική χώρα στην οποία έχει ιστορικά, πολιτιστικά και οικονομικά στενή σχέση, αλλά εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες της».
Η Μόσχα ενήργησε παράνομα, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους του δέκατου ένατου και εικοστού αιώνα, είπε ακόμη, στέλνοντας το σαφές μήνυμα «Κάτω τα χέρια από την Κριμαία» στον Πούτιν.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ξεκάθαρα πως «παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», διευκρινίζοντας ωστόσο πως η στρατιωτική δράση δεν αποτελεί επιλογή στην ουκρανική κρίση.
Όπως τόνισε, «στόχος είναι μια πολιτική, διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση», ενώ υπογράμμισε ότι οι στενότεροι δεσμοί της ΕΕ με την Ουκρανία, δεν έχουν στόχο να πλήξουν την Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, κινδυνεύουν να ζημιώσει τον εαυτό της εάν δεν σταματήσει την τακτική που ακολουθεί αναφορικά με την Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα