Καθηγητής Καρδιολογίας – κορονοϊός: Έμεινε πέντε περίπου μήνες στο νοσοκομείο

Για την περιπέτεια με την υγεία του λόγω κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ Βασίλης Βασιλικός. Οπως ανέφερε, η περιπέτειά του ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, περιγράφοντας πως «είχα νοσήσει, είχα τα τυπικά συμπτώματα και αμέσως μπήκε στο μυαλό μου η σκέψη για τον κορωνοϊό» ενώ τόνισε πως στο τέταρτο τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό. Στην αρχή ήταν στο σπίτι αλλά η κατάστασή του χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να

νοσηλευτεί για τρεις εβδομάδες, αρχικά σε απλό θάλαμο και έπειτα να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. «Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το άλλο μαρτύριο», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλικός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πέντε μήνες περίπου στο νοσοκομείο

Οπως εξήγησε, ήταν γύρω στους δύο μήνες διασωληνωμένος. «Οταν βγήκα από τη διασωλήνωση, ήμουν άλλες 5 βδομάδες στη ΜΕΘ μέχρι να περάσω ξανά στον απλό θάλαμο, όπου κάθισα άλλες τρεις βδομάδες μέχρι να πάρω εξιτήριο για να πάω σπίτι μου, με το συνολικό διάστημα της όλης ταλαιπωρίας να φτάνει τους πέντε μήνες περίπου.

Ερωτηθείς για το πώς το χειρίστηκαν οι οικείοι του, είπε πως «εγώ κοιμόμουν στο κάτω-κάτω αλλά τις πρώτες ημέρες δεν είχα καλή καταστολή και αυτό ήταν το δράμα για εμένα. Καταλάβαινα αρκετά και κάποια πράγματα δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αν ήταν πραγματικά ή στη φαντασία μου. Και αυτό είναι κάτι που λέω: Ποτέ μην μιλάτε μπροστά σε έναν άρρωστο που είναι διασωληνωμένος ή κοιμάται με αναισθησία. Μας το έχουν πει, ακούν οι άρρωστοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα