Καθαρισμός της πλατείας Θεάτρου στο Νέο Ηράκλειο

Το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δράση της εκστρατείας «Όλοι Μαζί Για Τον Πλανήτη» στην πλατεία Θεάτρου που έχουν υιοθετήσει τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του δήμου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία προκειμένου να κάνουν αποψίλωση της πλατείας και να τοποθετήσουν κουτάκια με σακουλάκια για τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων κατοικίδιων που βγάζουν οι δημότες για βόλτα

στην πλατεία. Επιπλέον μοίρασαν φυλλάδια για την ενημέρωση των επισκεπτών του πάρκου ώστε να διατηρηθεί καθαρό και ολοκλήρωσαν τη δράση με υπαίθριο γεύμα στην καθαρή πλατεία.

Η δράση των Περιβαλλοντικών Υιοθεσιών «Όλοι Μαζί Για Τον Πλανήτη» ξεκίνησε μετά από προτροπή των διοργανωτών του Let’s Do It που σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οργάνωσε την αντίστοιχη δράση του 2013. Σε ειδική εκδήλωση που εντάχθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κτήμα ΦΙΞ η εκστρατεία ονομάστηκε μετά από κλήρωση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ». Υιοθετήθηκαν συνολικά τέσσερις περιοχές του δήμου από ισάριθμούς φορείς, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους σε συνεργασία με τους Εθελοντές.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού υιοθέτησε την πλατεία Γκόβα. Την Κυριακή 03 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν ήδη την πρώτη δράση εξωραϊσμού της πλατείας με μεγάλη επιτυχία.

Τα συστεγαζόμενα 2ο & 11 Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου Αττικής υιοθέτησαν την πλατεία Γιαννετάκη.

Τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνική Παιδεία» υιοθέτησαν το αλσύλλιο στην συμβολή των οδών Αίγλης & Ναρκίσσων.

Τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση την Πλατεία Θεάτρου (Πράσινος Λόφος).

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την υλικοτεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε εργαλεία και σακούλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα