Κατέρριψαν ελικόπτερα αντάρτες στην Ουκρανία (βίντεο)

Έκρυθμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, καθώς από νωρίς το πρωί σήμερα (Παρασκευή) ταραχές εκτυλίσσονται στο Σλαβιάνσκ. Τα χαράματα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιδρομή σε μία προσπάθεια να ανακαταλάβουν την πόλη από τους αυτονομιστές. Παρόλα αυτά, δύο από τα στρατιωτικά ελικόπτερα τα οποία έστειλαν καταρρίφθησαν από τους φιλορώσους αντάρτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πιλότοι και ένας να συλληφθεί.

Όλα ξεκίνησαν στις 4 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όταν ουκρανικά στρατεύματα σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται

σε νότιο προάστιο του Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, η πόλη του Σλαβιάνσκ έχει περικυκλωθεί και εννέα φυλάκια ελέγχου τρομοκρατών πέρασαν υπό τον έλεγχο του στρατού.

Ο Αβάκοφ, ο οποίος κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι χρησιμοποιούν μισθοφόρους, δήλωσε ότι η ουκρανική επίθεση αντιμετωπίσθηκε με βαρύ πυροβολικό, καθώς οι αντάρτες χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες βομβίδων και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους για να καταρρίψουν το αεροσκάφος.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει κτίρια σε όλη την ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς και ζητούν να διεξαχθεί στις 11 Μαΐου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τουλάχιστον δύο ανατολικών περιφερειών.

Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία και χαρακτηρίζει τους αυτονομιστές ρωσόφωνους που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, τα οποία δέχονται επίθεση από τους φιλοδυτικούς ηγέτες του Κιέβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα