«Καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για το κυβερνητικό έργο

«Η ταχύτερη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιτάχυνση της πορείας προς τον γκρεμό για την ίδια την κυβέρνηση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προτεραιότητες ενόψει της άφιξης της τρόικας το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες λίαρ τζετ, οι κατασχέσεις σπιτιών, συνιστούν το τρίπτυχο της απόλυτης και εμμονικής υποταγής σε μια πολιτική που έχει φτάσει στα όριά

της και ήδη έχει απωλέσει και τα τελευταία καύσιμα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησής της στην κοινωνία».
«Ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία και να στηρίξει μια διαφορετική πορεία της χώρας σε μια κοινωνικά δίκαιη και ριζοσπαστική κατεύθυνση», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνει μάχες οπισθοφυλακής για να ματαιώσει κάθε αλλαγή και όσο βλέπει ότι δεν του βγαίνει, τόσο οι εμμονές του φθάνουν σε παραλήρημα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε: «Λυπούμαστε για το κατάντημά του, αλλά η Ελλάδα του αύριο δεν μπορεί να περιμένει».
Η ΔΗΜΑΡ με τη σειρά της διαβλέπει «ενθάρρυνση προς την τρόικα να επιμείνει στην εφαρμογή της ίδιας λανθασμένης πολιτικής συνιστά η μοναδική επιλογή της κυβέρνησης».
Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε το κόμμα της Αγ. Κωνσταντίνου συμπληρώνει ότι «πρέπει να αποκρουστούν οι ανορθολογικές αξιώσεις της τρόικας, καθώς και οι πιέσεις της για τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων» και καταλήγει τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει σθεναρά ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα