Αναλαμβάνει τα ηνία των Αδελφών Μουσουλμάνων ο Εζάτ

Αντικαταστάτη στον συλληφθέντα Μοχάμεντ Μπαντίε, όρισαν προσωρινά οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, με νέο ηγέτη τον Μαχμούντ Εζάτ.
Ο Εζάτ είναι ένας από τους αναπληρωτές του Μπαντίε και «θα αναλάβει τα καθήκοντα του ανώτατου ηγέτη προσωρινά μετά την σύλληψη από τις δυνάμεις του αιματηρού πραξικοπήματος του Μοχάμεντ Μπαντίε», όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της αδελφότητας.
Ο 69χρονος Εζάτ είναι γιατρός και έχει ήδη φυλακιστεί πολλές φορές, μαζί με τον Μπαντίε,

τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Χαρακτηρίζεται «σιδηρούς ανήρ» των Αδελφών Μουσουλμάνων από τα μέσα ενημέρωσης για τον τραχύ τρόπο με τον οποίο ηγείται της αδελφότητας στο πλευρό του Μπαντίε.
Ο 70χρονος Μπαντίε συνελήφθη από την αιγυπτιακή αστυνομία κατά την διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας, μαζί με δύο άλλα ηγετικά στελέχη του κινήματος, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια.
Ο Μπαντίε μεταφέρθηκε μετά την σύλληψή του στην φυλακή Τόρα στο Κάιρο, όπου βρίσκονται οι δύο αναπληρωτές του, ο Χαϊράτ αλ Σάτερ και ο Ράσαντ Μπαγιούμι, μαζί με τους οποίους θα δικαστεί την Κυριακή για «υποκίνηση στον φόνο» διαδηλωτών κατά του Μόρσι. Στην ίδια φυλακή κρατείται επίσης ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο πρόεδρος που εκδιώχθηκε από την εξουσία από την λαϊκή εξέγερση στις αρχές του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα