Καψής: Αδειάστε επιτέλους το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Νέα έκκληση να αδειάσει το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ απεύθυνε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής προειδοποιώντας, ότι «εάν δεν αδειάσει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ η οποία ξεκινά στις αρχές του προσεχούς έτους».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αν δεν επανέλθει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, πολύ σύντομα δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ».

Παράλληλα,

ο κ. Καψής επισήμανε ότι «για τις καθυστερήσεις στην σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και για τις ανεπάρκειες της ΔΤ παίζει ρόλο η αδυναμία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής», ενώ γνωστοποίησε ότι «πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις εργασίας (ΝΕΡΙΤ)», σχολιάζοντας ότι «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στον διαγωνισμό θα είναι αξιοκρατική και με πολλές δικλίδες ασφάλειας».

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα