Καναντέρ Κάρυστος πτώση: Η ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς λίγο πριν από τις 15:00 έγινε γνωστό πως έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος με χειριστές δύο Έλληνες πιλότους από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο. Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215:

“Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης

στον Πλατανιστό Ευβοίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού”  Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Αυτός είναι ο τύπος του αεροσκάφους που συνετρίβη στην κατάσβεση της φωτιάς

Έχει δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και κόκκινο χρώμα και μπορεί να συμμετάσχει και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, όπου αποτελούν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του επιχειρησιακού έργου του. Το Canadair CL-215GR μπορεί να προσθαλασσωθεί και να περισυλλέξει ναυαγούς με τη βοήθεια λέμβου που μεταφέρεται στην άτρακτο. Μέχρι την εμφάνιση του ελικοπτέρου αυτός ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος διάσωσης από αέρος, αποστολή που αναλάμβαναν στο παρελθόν οι αεράκατοι. Η στιγμή της πτώσης του Canadair CL-215GR στην Κάρυστο:

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του:

Πλήρωμα: 2
Κινητήρες: 2 εμβολοφόροι κινητήρες PRATT AND WHITNEY R-2800CA3, 2100 SHP
Εκπέτασμα Πτερύγων: 28.60μ
Μήκος: 19.82μ
Μέγιστη ταχύτητα: 350 χλμ. την ώρα

Η εικόνα της φωτιάς στην Κάρυστο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος υπάρχει συνδρομή από ελικόπτερα και αεροσκάφη όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Τα ξημερώματα στάλθηκε μέσω 112 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός στις 01:51 προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα