Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο: Βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρο, καρφώθηκε στην πλαγιά

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει τον τρόπο και το σημείο που χτύπησε το πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL-215 στην Κάρυστο.

Έπεσε καναντέρ την Κάρυστο, σοκάρει βίντεο από την στιγμή της συντριβής. Η κατάσταση των δύο πιλότων παραμένει άγνωστη προς το παρόν. Το καναντέρ πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά. Οι χειριστές είναι δύο Έλληνες, και ακόμα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την κατάσταση της υγείας τους.

Στο αποκλειστικό πλάνο της μοιραίας πτώσης του CL215 Canadair, φαίνεται ότι το δεξί

φτερό του αεροσκάφους χτυπά σε κάποιο δένδρο και χάνει τον ένα από τους δύο πλωτήρες του μετά την πολύ χαμηλή ρήξη νερού που έκανε στη φωτιά το πλήρωμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Στον εντοπισμό του πληρώματος εντοπίζονται όλες οι προσπάθειες της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολεμική αεροπορία και από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη μοιραία πτώση του CL215 Canadair έχουν απογειωθεί από τον Βόλο από την Χίο και το Κοτρώνι του Μαραθώνα αεροναυαγωσωστικά προκειμένου να πάρουν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σε αυτά επιβαίνουν διασώστες της πολεμικής αεροπορίας και του λιμενικού σώματος

Το Canadair CL-215 (Scooper) είναι ένα Καναδικό αμφίβιο αεροσκάφος, ειδικά σχεδιασμένο για ρόλους αεροπυρόσβεσης. Παραμένει άγνωστο πότε παρέλαβε η χώρα το καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο, ωστόσο με δεδομένο πως η παραγωγή αυτών των αεροσκαφών τερματίστηκε το 1990, υπολογίζεται πως το πυροσβεστικό αεροσκάφος είναι άνω των 30 ετών.

#ΚΑΝΑΝΤΕΡ #ΠΤΩΣΗ #ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ_ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ #ΚΑΡΥΣΤΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα