Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Ρόδο: Απειλείται από τις φλόγες το δημοτικό σχολείο στο Γεννάδι

Εκτός ελέγχου παραμένουν τα πύρινα μέτωπα: Η φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο διέσχισε περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ στο Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Ρόδo, με την φωτιά να έχει μπει πλέον μέσα στο Γεννάδι.

Στις φλόγες παραδόθηκε πριν από λίγα λεπτά το δημοτικό σχολείου που βρίσκεται στο Γεννάδι σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που έστειλαν στη Ροδιακή κάτοικοι της περιοχής. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τις τελευταίες ώρες, δυστυχώς η φωτιά κατάφερε να προσεγγίσει το δημοτικό του Γενναδίου. Γίνεται προσπάθεια να σβηστεί η

φωτιά από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κατοίκους της περιοχής.

Σημειώνεται πως η φωτιά προήλθε από τον οικισμό Βάτι, όπου και εκεί απειλούνταν σπίτια. Ωστόσο, εκείνο το μέτωπο οριοθετήθηκε και η φωτιά διασπάστηκε στα δύο. Το ένα πύρινο μέτωπο οδηγεί στο Γεννάδι και το άλλο στη Λαχανιά.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για το Γεννάδι, ωστόσο κάποια άτομα παρέμειναν, όμως τώρα και αυτά έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες της Ροδιακής από το σημείο:

Η περιφέρεια έχει στείλει πούλμαν στο χωριό, σε περίπτωση που χρειαστεί μεγαλύτερη εκκένωση.

Την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε το μεσημέρι το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγή: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βάτι, εκκενώστε τώρα προς Λίνδο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», έγραφε το μήνυμα από το 112.

Σε Ρόδο, Κέρκυρα τα σοβαρότερα μέτωπα: H νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

«Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών. Οι σημαντικότερες από αυτές εξελίσσονται σε Ρόδο και Κέρκυρα», αναφέρει.

Στην πυρκαγιά της Ρόδου, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, γι' αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Βάτι, Πλημμύρι και Λαχανιά καθώς και Γεννάδι προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στην Κέρκυρα, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απράος Καλαμάκι και γι' αυτό το λόγο εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας, μέχρι στιγμής, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται».

#ΦΩΤΙΑ #ΡΟΔΟΣ #ΚΕΡΚΥΡΑ #ΦΩΤΙΕΣ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα