Καμίνης για μετανάστες: Η πόλη της Αθήνας δεν αντέχει άλλο…

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των προσφύγων που συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Τη στιγμή που οι ροές προσφύγων προς τη χώρα μας εντείνονται ακατάπαυστα, η τακτική της άναρχης και χωρίς κανένα σχέδιο διοχέτευσής τους στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται. Δυστυχώς, το κέντρο της πρωτεύουσας χρησιμοποιείται απροκάλυπτα, ως μία χοάνη

που μέσα της επιχειρείται να χαθούν οι φόβοι, οι ελπίδες και εν τέλει τα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων», τόνισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πόλη της Αθήνας δεν αντέχει άλλο αυτή τη μεταχείριση. Ευκαιρίες και άφθονοι πόροι για συστηματική αντιμετώπιση του ζητήματος υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκεί να έχουμε σχέδιο και πολιτική βούληση να τα αξιοποιήσουμε. Είναι επιβεβλημένο τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών να μετατραπούν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και να λειτουργήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση, με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιβάλλεται, επίσης, να αξιοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό και παροπλισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα