Κυβέρνηση: Καταθέσαμε προτάσεις σύγκλισης- Περιμένουμε τους Θεσμούς

Με μια λιτή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε η μινι Σύνοδος Κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του συντονιστή της διαπραγμάτευσης αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις

με τους δανειστές.

Το Μέγαρο Μαξίμου πετάει εμμέσως το μπαλάκι των ευθυνών για το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις στην πλευρά των Θεσμών, υποστηρίζοντας ότι διαπραγμάτευση δεν έγινε ποτέ.

Σημειώνεται, πως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

«Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία», επισημαίνει το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή».

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα