Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης

Κανένα στοιχείο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο δεν δείχνει ότι η κρίση στην Ουκρανία αποκλιμακώνεται, αντιθέτως το ζήτημα φαίνεται πιο σύνθετο μέρα με τη μέρα.

Επίθεση στην αστυνομία στην Οδησσό

Την Κυριακή πάνω από 2000 φιλορώσοι με ρόπαλα επιτέθηκαν στην έδρα της αστυνομίας στην Οδησσό, ρίχνοντας την πύλη με δύο φορτηγά. Οι δράστες ζητούσαν την απελευθέρωση των συντρόφων τους που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή μετά τις συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και υποστηρικτών της ενωμένης Ουκρανίας που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 42 ανθρώπων.

Από τη μεριά τους οι αστυνομικοί είχαν

ασφαλίσει τις πόρτες του κτιρίου και άρχισαν να απελευθερώνουν έναν έναν τους 100 συλληφθέντες, τους οποίους το πλήθος χαιρετούσε ως «ήρωες», φωνάζοντας: «Μπράβο!».

Οι διπλωματικές επαφές

Σε διπλωματικό επίπεδο, Μέρκελ και Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία συζητούσαν για τους τρόπους αποκλιμάκωσης της κρίσης αλλά και για τη διάθεση και τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου.

Μάλιστα, την Τετάρτη ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, πρόκειται να μεταβεί στη Μόσχα σε μια ακόμη διπλωματική προσπάθεια.

Τέλος, την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ζήτησε να διεξαχθεί μια δεύτερη διεθνής σύνοδος στη Γενεύη με στόχο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα