Κάλεσμα του υπ. Υγείας να μην προχωρήσουν σε απεργία οι γιατροί

Να μην προχωρήσουν σε απεργία καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προτρέποντάς τους αντί να κατέλθουν σε απεργία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση

του Οργανισμού και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αξιολόγηση των μονάδων και του προσωπικού.
Ο κ. υπουργός, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα (18/11), με αφορμή τις κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας επισήμανε μεν ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των γιατρών και κανείς δεν θα τους εμποδίσει στην άσκησή του», ωστόσο τους κάλεσε «να αναλογιστούν την ευθύνη τους έναντι της κοινωνίας».
Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι «αξιολόγηση σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για εκείνους τους γιατρούς οι οποίοι δεν μας κάνουν» υπενθυμίζοντας ότι «για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία θα παραδώσει το πόρισμά της στις 6 Δεκεμβρίου».
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κινητικότητας - διαθεσιμότητας γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, «δεν πρόκειται να κλείσει καμία μονάδα του ΕΟΠΥΥ, ούτε για μία ημέρα», στέλνοντας μάλιστα με έμφαση το μήνυμα αυτό στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαλύσει τους φόβους τους, όπως είπε, ότι θα καταργηθούν μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα