Καλά Χριστούγεννα οι αποφάσεις της τρόικας

Μακριά από οποιαδήποτε συμφωνία βρίσκεται η Ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα παρά τις υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς. Η αρχική εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών περί 500 εκατ. δημοσιονομικού κενού έχει φθάσει το 1,3 δισ. ευρώ και ενώ η τρόικα το τοποθετεί κοντά στα 2 δισ.

Τη Δευτέρα (18/11) η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα και του Γ. Βρούτση με την τρόικα

στο υπουργείο Οικονομικών, δε ξεκαθάρισε το τοπίο, διατηρώντας το θολό τοπίο στις διαπραγματεύσεις.
«Ακολουθούν παρελκυστική πολιτική και δεν κλείνουν τίποτα, μέχρι να τα κλείσουν όλα μαζί» δήλωνε την Κυριακή υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών λίγο μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό και λίγο πριν το νέο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Κορυφαίο στέλεχος του υπ. Εργασίας δήλωσε πως η συζήτηση με την τρόικα έγινε συνολικά. Προσεγγίζουν στα 700 εκατ. ευρώ τις παρεμβάσεις, τα διαρθρωτικά μέτρα δηλαδή, τόνισε και επανέλαβε πως δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις. Οι επαφές είπε θα συνεχιστούν.

Κορυφαίοι παράγοντες θεωρούν ότι η στάση της τρόικας μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω το στόχο για επίτευξη συμφωνίας επί του τρόπου κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014 έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Δεν αποκλείεται η συμφωνία, να περιλαμβάνει και τα μέτρα για το 2015, με την απόφαση να παίρνεται στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του προϋπολογισμού με τις πληροφορίες να φέρουν τη κυβέρνηση πολύ κοντά στο να τον καταθέσει, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό παράθυρο για την αναθεώρηση των συμπεφωνημένων μέτρων εντός του 2014.

Στα μέτρα που συζητιούνται είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και περικοπή δαπανών από Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και ΔΕΚΟ που δεν καταθέτουν προϋπολογισμό.

«Αγκάθι» παραμένει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των ΛΑΡΚΟ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ, της κινητικότητας στο δημόσιο και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα