Λιλλήκας: Ο Γλ. Κληρίδης σφράγισε με την πολιτική του την ιστορία της Κύπρου

15:24 18/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γλαύκος Κληρίδης σφράγισε με το έργο και την πολιτική του την ιστορία της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, αμέσως μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τον εκλιπόντα πολιτικό.

«Έφυγε ένας από τους τελευταίους ιστορικούς ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας , ο οποίος σφράγισε με το έργο και την πολιτική του την ιστορία της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Λιλλήκας.

«Ακόμη και

αυτοί που διαφωνούσαν μαζί του, ακόμη και αυτοί που αντιπολιτεύονταν την προεδρία του αναγνώριζαν το ήθος και την ανωτερότητα με την οποία αποδεχόταν και δεχόταν τη κριτική και τη διαφωνία, χωρίς ποτέ να ανάγει τις πολιτικές διαφωνίες σε προσωπικό ζήτημα», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η όλη του πολιτική παρουσία χαρακτηριζόταν από το ανθρώπινο στοιχείο το οποίο είχε εισαγάγει στην πολιτική και το οποίο εκφραζόταν με τον πιο έντονο τρόπο μέσα από το χιούμορ του που γνώρισε όλος ο κυπριακός ελληνισμός.

«Το γεγονός και μόνο ότι κέρδισε το θαυμασμό και το σεβασμό και των αντιπάλων για μένα λέει πολλά”, συνέχισε.

Τέλος, στα θετικά και τα μεγάλα της πολιτικής σταδιοδρομίας του Γλαύκου Κληρίδη, ο κ. Λιλλήκας ανέταξε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα