Και επίθεση και προμήθειες στους ΓτΚ από την Χ.Α.

Καταγγελία που ξεμπροστιάζει την Χρυσή Αυγή έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή την χθεσινή επίθεση χρυσαυγιτών στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ) στο Πέραμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ηλίας Παναγιώταρος, που εκτός από βουλευτής έχει και επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι προμηθευτής της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

Απαντώντας

σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο υφυπουργός κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για «υποκρισία». «Είναι εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα και μπίζνα», σχολίασε δίνοντας στη δημοσιότητα τιμολόγια του βουλευτή – επιχειρηματία. «Αυτό είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του συγκεκριμένου μορφώματος», τόνισε και σημείωσε ότι τα στοιχεία έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ, και ότι «η επιχείρηση Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμη και αυτούς που την πιστεύουν».

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να υπάρξει ιατροασφαλιστική κάλυψη στους ανέργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε ότι «το έχω θέσει στις υπηρεσίες. Όμως είναι επιφυλακτικές στην προώθηση ρύθμισης ανάλογης με αυτή του Σκαραμαγκά, γιατί δεν αφορά μία εταιρεία, και η επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης χωρίς ένσημα εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την μαύρη, αδήλωτη εργασία». Δεσμεύθηκε πάντως ότι θα ζητήσει από την υπηρεσία να επανεξετάσει την θέση της.

«Είναι τραγικό θέμα, δεν επιδέχεται περεταίρω αναβολής. Μιλάμε για εξαθλιωμένους ανθρώπους», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το μέτρο που σας προτείνουμε είναι αναγκαίο και απόλυτα δίκαιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα