Ιταλία : 30.000 οι άστεγοι από το χτύπημα του Εγκέλαδου-Τρέμει η γη από τους μετασεισμούς (pics&video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Κυριακής την Κεντρική Ιταλία, θεωρείται ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει καταγραφεί στην χώρα από το 1980, ενώ οι μετασεισμοί που τον ακολούθησαν έχουν ξεπεράσει τους διακόσιους.

Ταυτόχρονα σε 30.000 άνθρωποι υπολογίζονται οι άστεγοι, από τους οποίους οι 25.000 βρίσκονται στην περιοχή Μάρκε. Το μόνο θετικό

στοιχείο από την βιβλική καταστροφή είναι ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή, αν και υπάρχουν είκοσι τραυματίες χωρίς κανένας εξ ΄αυτών να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δείτε εικόνες από drone πάνω από το Αματρίτσε

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Πολιτική Προστασία μέχρι στιγμής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 15.000 κατοικίες, ενώ στην πόλη Νόρτσια που έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία γνωστοποίησε πως με μια κλήση στον αριθμό 45500 οι Ιταλοί μπορούν να δωρίσουν δύο ευρώ για την στήριξη των σεισμοπαθών.

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

Οι πιο μεγάλες ζημιές από τον σεισμό της Κυριακής που έπληξε την κεντρική Ιταλία, έχουν καταγραφεί στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια, την στιγμή που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Εξάλλου όπως μετέδωσε η RAI τρεις άνθρωποι διεσώθησαν εχθές στην πόλη Ουσίτα.

Οι καταστροφές σε κτίρια και εκκλησίες είναι εξαιρετικά μεγάλες, με ενδεικτικό παράδειγμα με την Βασιλική του Αγίου Βενέδικτου στην πόλη Νόρτσια που κατέρρευσε από τον σεισμό.

Το θετικό της κατάστασης είναι πως πολλά μέρη που ξαναχτύπησε την Κυριακή ο σεισμός, είχαν ήδη εκκενωθεί από την προηγούμενη σεισμική δόνηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν παρά ελάχιστοι άνθρωποι σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη καθώς έγινε αισθητή ακόμη και στα σύνορα με την Αυστρία, ενώ ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός και στην Ρώμη όπου έκλεισε το μετρό ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι για τυχόν ζημιές.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι δήλωσε μετά την τελευταία δόνηση που έπληξε την χώρα : «Θα ξαναχτίσουμε τα πάντα – τα σπίτια, τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις».

Το άρθρο Ιταλία : 30.000 οι άστεγοι από το χτύπημα του Εγκέλαδου-Τρέμει η γη από τους μετασεισμούς (pics&video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα