Ισόβια για τη στυγερή δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου στη Ξάνθη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25χρόνια φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας στον αδίστακτο δολοφόνο και μανάβη στο επάγγελμα Χρήστο Παπάζογλου για τη φρικτή δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, τα Χριστούγεννα του 2012 στην Ξάνθη.

Η δίκη του δολοφόνου ξεκίνησε σήμερα το πρωί υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας με τον διορισμένο συνήγορο υπερασπίσεως του

Παπάζογλου να καταθέτει αίτημα αναβολής, ζητώντας την ψυχιατρική εξέταση του πελάτη του. Αίτημα ωστόσο το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα, με τη δίκη να ξεκινά κανονικά.

Υπενθυμίζεται, πως ο Παπάζογλου, αμέσως μετά τη σύλληψή του και την ομολογία της φρικτής δολοφονίας της νεαρής κοπέλας είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης παρέμενε σιωπηλός. Κατά την απολογία του υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις, αποδίδοντας τις πράξεις του στη μέθη. Συγγενείς της Ζωής Δαλακλίδου κατέθεσαν επίσης για την υπόθεση, αναφέροντας τα όσα είχαν αντικρίσει οι ίδιοι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Το στυγερό έγκλημα είχε σοκάρει την πανελλήνια κοινή γνώμη, λόγω της βιαιότητας του δράστη, ο οποίος αφού κακοποίησε σεξουαλικά τη Ζωή, στη συνέχεια την έδεσε σε μηχανή και την περιέλουσε με βενζίνη για να την κάψει ζωντανή, στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του δράστη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την έδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα