ΗΠΑ: τα ξίφη τους διασταυρώνουν απόψε οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι

Το χαμένο έδαφος θα προσπαθήσει να ανακτήσει, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην τηλεμαχία που θα έχει απόψε στο Κεντάκι με τον Πολ Ράιαν, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Είθισται η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους αντιπροέδρους να είναι μικρής σημασίας, ωστόσο, μετά την κακή εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη τηλεμαχία,

αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων που θέλουν τον Μιτ Ρόμνεϊ να προηγείται του αντιπάλου του.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να είναι πιο επιθετικός από τον Ομπάμα αυτή τη φορά, σε θέματα που αφορούν την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, προκειμένου να κερδίσει και πάλι την διαφορά που διατηρούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέναντι στον Ρόμνεϊ, πριν την τηλεμαχία.

Την τηλεοπτική αναμέτρηση Μπάιντεν-Ράιαν θα παρακολουθήσουν ο Ομπάμα από την Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ από την Βόρεια Καρολίνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε για την τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δεν ανησυχεί για τον Μπάιντεν.

«Ο Τζο πρέπει απλώς να είναι ο εαυτός του. Ο Ράιαν είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος ομιλητής. Αλλά οι ιδέες του είναι λανθασμένες και ο Τζο το ξέρει αυτό» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πολ Ράιαν, θεωρείται ότι έχει πολύ λιγότερη πείρα στα ντιμπέιτ από τον 47χρονο Μπάιντεν 27 χρόνια νεότερος του Μπάιντεν.

Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ δήλωσε την Τρίτη στο CNN: «Πιστεύω πως είναι το πρώτο ντιμπέιτ του Πολ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως να συμμετείχε σε ένα στο...λύκειο».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew, το διάστημα από 4 ως 7 Οκτωβρίου, το 39% των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη για τον Τζο Μπάιντεν και το 51% αρνητική, ενώ για τον Πόλ Ράιαν τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 44% και 40%.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα