ΗΠΑ: 26.000 στρατιώτες θύματα σεξουαλικής βίας

Μέγα σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τις καταγγελίες στρατιωτών, ανδρών και γυναικών, πως έχουν υποστεί θύματα σεξουαλικής βίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Πεντάγωνο, 26.000 Αμερικανοί στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες, έχουν βιώσει στο πετσί τους τη σεξουαλική βία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρώην ναύτης Ιερεμίας Αρμπογκαστ, που έπεσε θύμα βιασμού από έναν λοχία, και είναι ο πρώτος άνδρας στρατιώτης που αφηγείται την τραυματική εμπειρία του προκειμένου όπως ο ίδιος υποστηρίζει να αφυπνίσει και τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ κι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Επισήμως, μόνο 3.374 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης έχουν καταγραφεί στα αρχεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και μόνο τα 302 ακολούθησαν το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση των γυναικών που δεν δίστασαν να κάνουν μήνυση στους βιαστές τους.

Τα κρούσματα σεξουαλικής επίθεσης στις τάξεις του αμερικανικού στρατού αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ανάγκασε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, να ανακοινώσουν μια πολιτική μηδενικής ανοχής για τα εγκλήματα στις ένοπλες δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα