Ίντερ και Μπάγερν τα φαβορί στις αποψινές αναμετρήσεις

Απόψε ρίχνονται στη «μάχη» του Champions League τα δύο τελευταία ζευγάρια της φάσης των «16», με τις μονομαχίες Μαρσέιγ-Ίντερ και Βασιλεία-Μπάγερν (21:45).

Τα μεγάλα φαβορί των αποψινών αναμετρήσεων είναι αναμφισβήτητα η Ίντερ και η Μπάγερν, μένει όμως αυτό να αποδειχθεί και στο γήπεδο. Όχι μόνο λόγω διαφορά ποιότητας του ρόστερ των ομάδων, αλλά και ιστορίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο ματς του «Βελοντρόμ» οι γηπεδούχοι της Μαρσέιγ, οι οποίοι απέχουν

12 βαθμούς από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν στο γαλλικό πρωτάθλημα, δε θα έχουν στη διάθεση τους τον τραυματία Λοΐκ Ρεμί, ενώ αμφίβολοι για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν θεωρούνται οι Ζινιάκ, Εμπία και Ντιαρά.

Η ομάδα της Ιντερ, μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Serie A, τα οποία έχουν απομακρύνει τους «νερατζούρι» πολύ από την κορυφή και τον Κλαούντιο Ρανιέρι να δέχεται σκληρή κριτική, θα έχει στο «απουσιολόγιο» της τους τραυματίες Άλβαρες και Κόρντομπα. Επίσης απών από το ματς θα είναι ο Γκουαρίν, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς έχει αγωνιστεί στην προηγούμενη φάση με την Πόρτο.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν, στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA (2003-04), με τους Γάλλους να επικρατούν με 1-0 και στα δύο παιχνίδια. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Στο άλλο αποψινό ζευγάρι η ομάδα της Βασιλείας, η οποία προελαύνει στο ελβετικό πρωτάθλημα, έχει εκτός πλάνων τους τραυματίες Ντεγκέν και Τσίπερφιλντ. Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης θα είναι ο Ξερντάν Σακίρι, ο οποίος την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της αποψινής αντιπάλου του.

Οι «Βαυαροί» οι οποίοι υπολείπονται τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, και θέλουν πάση θυσία να δώσουν το παρών στον τελικό που θα γίνει στο «σπίτι» τους, δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τραυματίες Σβαϊνστάιγκερ, Βαν Μπούιτεν και Κοντέντο.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ένα χρόνο πριν, αυτήν τη φορά στη φάση των ομίλων, με τους Γερμανούς να επικρατούν 2-1 στην Ελβετία και 3-0 στη Γερμανία. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι, ενώ οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 13 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα