Άλμα πρόκρισης για Νάπολι, ισοπαλία για Ρεάλ

Μεγάλο βήμα για πρόκριση στους «8» του Champions League έκανε χθες η Νάπολι, επικρατώντας στο «Σαν Πάολο» της Τσέλσι με 3-1. Προβάδισμα για πρόκριση απέκτησε και η Ρεάλ, με τους «Μερένχες» να αναδεικνύονται ισόπαλοι με την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία (1-1).

Καθοριστικό βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League

πραγματοποίησε η Νάπολι, με τους Ιταλούς να εξασφαλίζουν σκορ πρόκρισης απέναντι στην Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι απογοήτευσαν με την παρουσία τους, αλλά ταυτόχρονα άφησαν ανοιχτή μια «χαραμάδα» ελπίδας για τη ρεβάνς της Αγγλίας με το εκτός έδρας τους γκολ.

Η Τσέλσι έκανε το… λάθος και προηγήθηκε στο ματς, με τον Μάτα στο 27’ να γράφει το 0-1, έπειτα από τραγικό λάθος του Καναβάρο. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς αρχικά με σουτ του Λαβέτσι έφεραν στα ίσια το σκορ (38’) και εν συνεχεία με τον Καβάνι (45+2’), πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (2-1).

Η επισφράγιση της ανωτερότητας των Ναπολιτάνων ήρθε στο 67’, όταν ο Καβάνι τροφοδότησε τον Λαβέτσι, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς, γράφοντας το τελικό 3-1.

Στο έτερο παιχνίδι της φάσης των «16», η Ρεάλ αναδείχθηκε ισόπαλη στο παγωμένο Λουζνίκι με τη γηπεδούχο ΤΣΣΚΑ (1-1), με τους Ρώσους να είναι ακόμα «ζωντανοί» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ομάδα του Μουρίνιο ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 27’, με τον Ρονάλντο να γράφει με δυνατό σουτ το 0-1. Ο Πορτογάλος στην επανάληψη δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς για τη βασίλισσα, αφού αρχικά στο 76’ το πλασέ του δε βρήκε στόχο, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή στο 84’.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η Ρεάλ θα φύγει νικήτρια από τη Ρωσία, η ομάδα της ΤΣΣΚΑ φύλαξε το καλό για το τέλος. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ουερνμπλουμ με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τους γηπεδούχους (1-1), στέλνοντας με άλλον «αέρα» την ομάδα του στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου».

Keywords
Τυχαία Θέματα