Ικανοποίηση για την υπερκάλυψη του 3ετούς ομολόγου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο από την δεύτερη απόπειρα της χώρας να βγει στις αγορές καθώς υπερκαλύφθηκε η έκδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς, ενώ το επιτόκιο κινείται ήδη στο κατώτατο εύρος της αρχικής εκτίμησης, γεγονός που δείχνει ότι μπορεί να κινηθεί και ακόμη χαμηλότερα.

Σύμφωνα με το Reuters, ανάδοχος της έκδοσης δήλωσε πως οι προσφορές

για το ελληνικό 3ετές ομόλογο ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ με την ενδεικτική απόδοση να κινείται στο 3,5%, ήτοι στο χαμηλό του εύρους της αρχικής εκτίμησης (3,5-3,625%).

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Bank of America Merrill Lynch, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Nomura, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος η προετοιμασία που είχε κάνει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχει διασφαλίσει τόσο την υπερκάλυψη της έκδοσης όσο και το δανεισμό του Δημοσίου με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο.

Στη 1 το μεσημέρι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ανερχόταν στο 6,08% και η διαφορά απόδοσης σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς ήταν στις 487 μονάδες βάσης.

Το άρθρο Ικανοποίηση για την υπερκάλυψη του 3ετούς ομολόγου εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα