Σε κατάσταση ετοιμότητας μονάδες του ουκρανικού στρατού έξω από το Ντόνετσκ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένει η μονάδα τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης του ουκρανικού στρατού η οποία έχει λάβει θέση σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από το Ντόνετσκ, τη μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων ανταρτών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ουκρανοί στρατιώτες, φάλαγγα αρμάτων μάχης, φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων μήκους ενάμισι χιλιομέτρου έφθασε χθες έξω από τη Μαριούπολη και διασκορπίστηκε σε πολλές θέσεις, ενώ εκσκαφείς σκάβουν

οχυρώσεις στους αγρούς κοντά στο χωριό Ολένιβκα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν την περικύκλωση δύο ισχυρών προπυργίων των αυτονομιστών, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Τις τελευταίες μέρες οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού ανακατέλαβαν πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Σλαβιάνσκ, και το Κίεβο ανακοίνωσε την εφαρμογή αποκλεισμού του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Το άρθρο Σε κατάσταση ετοιμότητας μονάδες του ουκρανικού στρατού έξω από το Ντόνετσκ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα