Η νεόκοπη φιλία Τουρκίας-Ισραήλ αλλάζει τα δεδομένα με την κυπριακή ΑΟΖ

Νέα δεδομένα υπάρχουν πλέον, αναφορικά με την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και τη συμφωνία που έχει γίνει εδώ και καιρό με το Ισραήλ. Αιτία η επιστροφή στη φιλία για τις χώρες Ισραήλ και Τουρκία: όπως είναι ήδη γνωστό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απολογήθηκε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο των Τούρκων ακτιβιστών κατά τη διάρκεια επέμβασης ισραηλινών στρατιωτών στο στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα. Ο κ. Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγνώμη του Ισραήλ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Μοιραία, η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με

την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε στο CNN Turk ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Alon Liel.

Ο τελευταίος ρωτήθηκε από Τούρκο δημοσιογράφο για το κατά πόσο το Ισραήλ σκοπεύει να διακόψει τη συνεργασία με την Κύπρο και να επιδιώξει τη συνεργασία της Άγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η απάντηση του κ. Liel: «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου, θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία».

Keywords
Τυχαία Θέματα