Δεν αγοράζουμε πια με μανία ηλεκτρικές συσκευές…

Μέσα στην κρίση το πάθος των Ελλήνων για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα έξυπνα γκάτζετ και τα παιχνίδια έχει ξεθυμάνει. Οι έμποροι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών πιστεύουν ότι η αγορά τους το 2013 θα συρρικνωθεί κατά 15%. Από το 2009 έως τα τέλη του 2012 ο τζίρος στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών έχει μειωθεί κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ. Από τα 3,1 δισ. ευρώ που ήταν οι συνολικές πωλήσεις το 2009, υποχώρησαν στα 2,69 δισ. ευρώ το 2010, στα 2,19 δισ. ευρώ το 2011 και στο περίπου 1,8 δισ. ευρώ, όπως εκτιμάται, για το 2012.

Πέρυσι, τη μεγαλύτερη ζημιά έπαθαν οι έμποροι «λευκών

ηλεκτρικών συσκευών» (εντοιχιζόμενες και ελεύθερες) που οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά 22%.Αφού δεν ανοίγουν νέα νοικοκυριά, αφού δεν αγοράζουμε και δεν χτίζουμε σπίτια ποιος θα αγοράσει «λευκές συσκευές»; Στην αγορά των τηλεοράσεων τα πράγματα ήταν καλύτερα γιατί βοήθησε το νέο ψηφιακό σήμα.

Το ακριβό πετρέλαιο οδήγησε τους καταναλωτές στα κλιματιστικά. Οι συνολικές πωλήσεις κλιματιστικών, (τα αγοράσαμε για θέρμανση όχι για ψύξη, όπως παλιά) παρουσίασαν αύξηση γύρω στο 40% τον προηγούμενο χρόνο. Οι πωλήσεις θερμαντικών ειδών, το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα