Η νέα οικονομία

«Λιγότερο και καλύτερο κράτος–ρυθμιστής», «Ελλάδα της Νέας Αυτοπεποίθησης», «Νέα Οικονομία: H Στρατηγική της Ελπίδας», θα είναι τα βασικά σλόγκαν του προεκλογικού «κυβερνητικού προγράμματος» της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος με τους Τομείς Οικονομίας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Η Οικονομία και η Εξωτερική Πολιτική είναι οι πρώτοι Τομείς, για τους οποίους δόθηκαν στη δημοσιότητα τμήματα του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ., σε μία κίνηση, η οποία δείχνει και τις προτεραιότητες του Αντώνη Σαμαρά.

Ο

Γραμματέας Προγράμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε το στίγμα της φιλοσοφίας που διέπει τον σχεδιασμό: «Το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία χαρακτηρίζεται από μια σημαντική στροφή από την Εικονική Οικονομία της Χρηματοοικονομικής Πίστης στην Πραγματική Οικονομία της Εμπιστοσύνης. Κάθε Υπουργείο ενθαρρύνεται να επιδιώξει όχι μόνο τον περιορισμό των δαπανών του, εξορθολογίζοντας τη λειτουργία του, αλλά και την ανεύρεση νέων πηγών εσόδων, ωσάν να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους του το Υπουργείο των Οικονομικών». Εξαιρετική ιδέα όντως. Αρκεί να λειτουργήσουν καλύτερα απ’ ό,τι λειτουργεί το κανονικό Υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα