Η κυβέρνηση σκέφτεται να ενημερώσει τους μαθητές για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μια πολύ πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία υπενθυμίζεται, πως είχε καταγγείλει ότι είχε δεχθεί κρούση χρηματισμού της για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από κάποιους μήνες. Ειδικότερα, η κα Ξουλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», πρότεινε την έκδοση και διανομή συγγραμμάτων με τη μορφή πρόσθετων φυλλαδίων από επιτελεία του στρατού για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα.

«Έχει γίνει μια δήλωση από

τον άλλο βουλευτή μας τον Δημήτρη Καμμένο, δημόσια δήλωση, ότι ουσιαστικά θα πρέπει να περιληφθεί στην ιστορία των βιβλίων, σε όλα τα συγγράμματα της ιστορίας από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια η καταστροφή που έκανε η Γερμανία στη σύγχρονη Ελλάδα. Όμως παράλληλα υπάρχουν πάρα πολλά συγγράμματα τα οποία ο στρατός έχει ειδικά επιτελεία που βγάζουν διάφορα βιβλία για την ενημέρωση των αξιωματικών», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Υπάρχουν κάποια συγγράμματα που έχουν βγάλει για τη Μακεδονία, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για το κατοχικό δάνειο, αυτά λοιπόν τα συγγράμματα τα οποία ούτως ή άλλως θα διανεμηθούν δωρεάν εννοείται, δεν θα κάνουν κακό, καλό θα κάνουν να ξέρει σήμερα το ελληνόπουλο των 14, 15, 16 χρόνων οι παππούδες του γιατί πολέμησαν και γιατί σήμερα του λένε ότι χρωστάει», ανέφερε εμφατικά.

«Βεβαίως θα μου πει ο κ. συνάδελφος γιατί να μην τα βγάλει το υπουργείο Παιδείας. Γιατί δυστυχώς κ. συνάδελφε το υπουργείο Παιδείας έχει κατακρεουργήσει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία εδώ και 35 χρόνια. Διότι έχουν αναλάβει κάποιοι να αποδομήσουν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, συστηματικά. Η άδεια των 20-25 σελίδων δεν είναι βιβλία. Είναι πρόσθετα φυλλάδια», είπε αναφορικά με το γεγονός ότι υπάρχουν ενστάσεις στο ότι δεν μπορεί να προβεί σε μια τέτοια κίνηση το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Αναζητήσεις
καμμενοσ βιβλια στρατου
Τυχαία Θέματα