1-2 η Mercedes στα ελεύθερα

Το 1-2 έκαναν οι Mercedes την Παρασκευή στο Άλμπερτ Παρκ, στα ελεύθερα δοκιμαστικά, με ταχύτερο τον Νίκο Ρόσμπεργκ και στις δύο ελεύθερες περιόδους.
Τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της σεζόν στη Φόρμουλα 1 επιβεβαίωσαν το γνωστό σενάριο, πως η Mercedes βρίσκεται και πάλι πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια πραγματοποίησε το 1-2 με τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον. Ο Γερμανοφινλανδός οδηγός σημείωσε τον

ταχύτερο χρόνο το απόγευμα με 1:27.697.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο τρίτος ταχύτερος οδηγός στον πρώτο του αγώνα με τη Ferrari. Η διαφορά του όμως από τον Ρόσμπεργκ (0.700) έκαναν τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να μη βλέπει πως μπορεί να μη νικήσει η Mercedes την Κυριακή. Τέταρτος ήταν ο ομόσταυλος του, Κίμι Ράικονεν. Ο Βάλτερι Μπότας (Williams) ήταν πέμπτος ταχύτερος μπροστά από τον Ντανιίλ Κβίατ (Red Bull) με τον Ρώσο να κάνει το άλμα φέτος από την Τoro Rosso στο πλευρό του Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα.

Από εκεί και πέρα η Sauber αγωνίστηκε με τους Μάρκους Έρικσον και Φελίπε Νασρ στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, αφήνοντας εκτός τον Γκιέδο φαν ντερ Γκάρντε. Ο Ολλανδός δικαιώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Μελβούρνης, το οποίο επικύρωσε το συμβόλαιο του με την ελβετική ομάδα και αναμένονται εξελίξεις.

Τέλος, ο Τζένσον Μπάτον δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 13η θέση για τη McLaren, εκφράζοντας την ανησυχία του για το κατά πόσο ασφαλές είναι το μονοθέσιο. Ο Φερνάντο Αλόνσο θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε δύο εβδομάδες στη Μαλαισία με τον αντικαταστάτη του, τον Κέβιν Μάγκνουσεν να έχει έξοδο.

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 08.00 το πρωί ενώ ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 07.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα