«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει»...λόγω Μπερλουσκόνι

Η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου του Μιλάνου να επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον ηγέτη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, δεν πρόκειται να επηρεάσει την κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας και να προκαλέσει την πτώση της, σύμφωνα με υπουργό, ο οποίος πρόσκειται στον ίδιο.

Ο υπουργός Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι, στέλεχος του PdL, δήλωσε ότι η παραμονή της κυβέρνησης συνασπισμού κεντροδεξιάς/κεντροαριστεράς στην εξουσία θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις της στην διακυβέρνηση μάλλον, παρά λόγω των νομικών προβλημάτων του Μπερλουσκόνι.

«Μια

άδικη καταδίκη δεν θα κάνει την κυβέρνηση να ταλαντευτεί», είπε ο Λούπι σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο Μπερλουσκόνι, μεγιστάνας του Τύπου και πρόεδρος του PdL, δεν μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, αλλά διαθέτει την ισχύ να την ανατρέψει.

Ο 76χρονος πολιτικός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ένα σκάνδαλο με τη χρήση εικονικών τιμολογίων —στα οποία ο όμιλος Mediaset εμφανιζόταν να πληρώνει πολλά περισσότερα από ό,τι στην πραγματικότητα για τηλεοπτικά δικαιώματα— ώστε να δημιουργεί μυστικά κεφαλαιακά αποθεματικά.

Το Εφετείο επίσης, απαγόρευσε στον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό να αναλάβει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα για πέντε χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα