Η ΕΠΟ ρίχνει την Κέρκυρα και κρατάει τον Λεβαδειακό στη Σούπερλιγκ!

Μια απόφαση που ανατρέπει πολλά πράγματα έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με ψήφους 3-0, υποβιβάζοντας στην Football League την Κέρκυρα, λόγω της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ.

Στη θέση της Κέρκυρας μπαίνει ο Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη, που τελικά θα αγωνιστεί στη Super League,

αφού δικαιώθηκε για την έφεση που είχε καταθέσει μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Από τη στιγμή που δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας για τις θέσεις από την 6η και κάτω, ο Λεβαδειακός είναι αυτός που θα πάρει την 14η θέση, αν και αγωνιστικά ήταν 15ος. Αυτό σημαίνει ότι η Κέρκυρα θα γίνει η 4η ομάδα που θα ακολουθήσει τη Νίκη Βόλου, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη στην Football League.

Όσον αφορά το αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης να πάρει τη θέση της Κέρκυρας, αυτό δεν είχε τύχη καθώς, λόγω της εκκρεμοδικίας, δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Αυτό θα γινόταν μόνο αν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία και από την 6η θέση και κάτω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα