Λεουτσάκος: Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο

«Εμείς στηρίξαμε μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε για να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Από αυτή τη γραμμή δεν μετακινούμαστε ούτε βήμα πίσω», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας του κόμματος Στάθης Λεουτσάκος, σύμφωνα με τον οποίο, «μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο».

Ερωτηθείς ο κ. Λεουτσάκος για τις κινήσεις μελών της Αριστερής Πλατφόρμας, ξεκαθάρισε πως «οι συγκεντρώσεις Λαφαζάνη δεν είναι

προεκλογικού τύπου», αλλά υποστήριξε πως «επρόκειτο για προγραμματισμένες εδώ και καιρό εκδηλώσεις».

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο Λαφαζάνη για τα διαθέσιμα του Νομισματοκοπείου, έκανε λόγο για «αστυνομικό μυθιστόρημα» για τα περί ριφιφί, αλλά τόνισε πως «όντως υπήρχαν διαθέσιμα χαρτονομίσματα, τα οποία, στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών υπήρχαν σκέψεις να αξιοποιηθούν». «Απέναντι στον εκβιασμό των δανειστών η αναζήτηση αυτή εναλλακτικών δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατακριτέα», σχολίασε σχετικά.

Εξάλλου, ο κ. Λεουτσάκος, επιχειρώντας να εξηγήσει το γιατί δεν παραιτείται από την έδρα του, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση των οργάνων του κόμματος που να είναι υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου, άρα δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγώ ο αιρετικός», αφήνοντας αιχμές για όσους ακολουθούν διαφορετική γραμμή από τα όργανα του κόμματος, υπονοώντας σαφώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ορισμένοι γνώρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση και τώρα κάνουν συστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα