Η Εφορία κατάσχει εισοδήματα και ακίνητα-πως θα προφυλαχθείτε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες χρωστούν στην εφορία 90 δισ ευρώ. Ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν υπερβεί το μισό εκατομμύριο οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω χρεών.

Το «μακρύ χέρι» της εφορίας

Η εφορία πραγματοποιεί κατασχέσεις χρημάτων και δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς, προχωρά στην αυτόματη παρακράτηση επιστροφής φόρου, ακόμη και πληρωμών από το Δημόσιο ή τους ΟΤΑ, ενώ ταυτόχρονα βγάζει σε πλειστηριασμούς ακίνητα των φορολογουμένων.

Οι

αναγκαστικές εισπράξεις από την εφορία μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ο φορολογούμενος προχωρήσει στις εξής κινήσεις :

• Αν δηλώσει μέσω της ειδικής εφαρμογή του taxisnet, ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο εισοδήματα μέχρι 1250 ευρώ δεν κατάσχονται.

• Αν ο φορολογούμενος έχει αρκετούς λογαριασμούς και μοιράσει ποσά έως 50 ευρώ σε αυτούς. Ποσά μέχρι 50 ευρώ δεν κατάσχονται.

• Αν ο οφειλέτης προχωρήσει στην ρύθμιση των χρεών του πάνω από 500 ευρώ. Αυτό μπορεί να γίνει με αίτηση το taxisnet ενώ η αποπληρωμή των χρεών μπορεί να γίνει σε 12 δόσεις.

• Τέλος μπορούν να ρυθμιστούν οφειλές ακόμη και αν δεν είναι ληξιπρόθεσμες με μια αίτηση στην εφορία.

90 δισ ευρώ τα χρέη των πολιτών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εδόθησαν από την ΓΓΔΕ, 4.003.372 πολίτες έχουν οφειλές προς την εφορία. Από αυτούς η εφορία δύναται να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1.492.088 άτομα. Την ίδια στιγμή τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία παλαιών και νέων, είχε διαμορφωθεί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο στα 90 δισ ευρώ. Ενώ μόνο κατά τον μήνα Ιούνιο δημιουργήθηκαν νέα χρέη της τάξεως του 1,28 δισ ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι οφειλέτες στους οποίος έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 755.086 άτομα και αποτελούν το 50,65% αυτών στους οποίους είναι δυνατόν να επιβληθούν τέτοιου είδους μέτρα.

Το άρθρο Η Εφορία κατάσχει εισοδήματα και ακίνητα-πως θα προφυλαχθείτε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα