Η διπλή αγωνία του Τσίπρα…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κλείσιμο συμφωνίας και προβλήματα κοινωνίας

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον νέο ανασχηματισμό δεν θέλει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι καθυστερήσεις ήταν μεταξύ δύο υπουργείων. Στο Οικονομικών, όπως προϋπολογισμός 2017, Μεσοπρόθεσμο, χρέος, αλλά

και Εργασίας με τα εργασιακά και τα προνοιακά θέματα.

Η παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά του Γιώργου Χουλιαράκη δείχνει ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο ζενίθ. Ταυτόχρονα, η νέα υπουργός Eφη Αχτσιόγλου -διευθύντρια του γραφείου του κ. Κατρούγκαλου- ξέρει από διαπραγματεύσεις, έχει εικόνα των όσων θέλουν οι δανειστές και δεν απαιτείται νέα προσαρμογή. Όλα αυτά τη στιγμή που η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου έχει αναλάβει το έργο της εκ βάθρων αλλαγής των επιδομάτων, της κατάργηση όσων παροχών επικαλύπτονται, αλλά και εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Κορυφαία επιλογή ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, που αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Θα συντονίζει τα υπουργεία με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα έως το τέλος του μήνα και να υπάρξει επικύρωση από το Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

Ακολούθως θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και θα αποφασιστεί ο ρόλος του ΔΝΤ, κάτι που θα μας πάει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι «περιθώρια καθυστερήσεων δεν υπάρχουν, αφού το 2017 είναι έτος εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία». Επιπρόσθετα η Γερμανία δηλώνει ότι «από τον Μάρτιο και μετά οποιαδήποτε συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα παραμείνει στάσιμη έως το 2018».

Το άρθρο Η διπλή αγωνία του Τσίπρα… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα