O Τραμπ προβληματίζει την κυβέρνηση στην Αθήνα…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


«Μπήκαμε σε νερά που δεν γνωρίζουμε καλά…»

Με τη φράση αυτή κορυφαίος πολιτικός παρατηρητής στην Αθήνα σχολίασε τις εξελίξεις στις ΗΠΑ: «Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις του νέου Πλανητάρχη σε ό,τι αφορά τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και ποιες είναι οι θέσεις του για το ελληνικό χρέος».

Οι πλέον ψύχραιμοι στην Αθήνα
βλέπουν:

1. Αλλαγές στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

2. Αποδυναμώνεται η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

3. Η φράση του Τραμπ για την Ελλάδα «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό», είναι ενδεικτική της στάσης του για το ελληνικό χρέος.

4 Ο Τραμπ είχε πει: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα».

5. Ο Μάικ Πενς, ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θέλοντας να πείσει πως οι Δημοκρατικοί καταστρέφουν τις ΗΠΑ, είχε πει: «Μήπως θέλουν να μας κάνουν μια χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα;».

6. Για το χρέος είναι άγνωστη πλέον η στάση που θα κρατήσει ο Τραμπ. Η Αθήνα είχε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την Χίλαρι, ενώ δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ρεπουμπλικανούς.

7. Ο Τράμπ είναι απρόβλεπτος στην εξωτερική πολιτική. Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό λόγω των ακραίων θέσεών του κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει.

Το άρθρο O Τραμπ προβληματίζει την κυβέρνηση στην Αθήνα… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα