Η Αλβανία είναι από τους μεγαλύτερους καλλιεργητές μαριχουάνας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών, η Αλβανία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων καλλιεργητών μαριχουάνας στον κόσμο, για την περίοδο 2009-2014.

Η Κολομβία, η Τζαμάικα, η Ολλανδία και η Παραγουάη συμπληρώνουν την πεντάδα.

Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι, τα έσοδα από τη διακίνηση είναι ένα μεγάλο οικονομικό κίνητρο για τις οργανωμένες εγκληματικές

ομάδες, οι οποίες, μόνο μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, εξασφαλίζουν ποσά που «αγγίζουν» τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα δεδομένα του 2014 ως τα τελευταία επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην Αλβανία εκείνη τη χρονιά παρήχθησαν 540 τόνοι χασίς, ενώ οι αρχές εντόπισαν 551.414 χασίσοδεντρα.

Απίστευτα κέρδη από την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών

Καταλήγοντας, η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού τονίζει ότι, η καλλιέργεια και η διακίνηση ναρκωτικών αποτελούν το 2,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Αλβανίας, το υψηλότερο σε σύγκριση με άλλες, ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, που είναι και οι κύριες αγορές της κατανάλωσης των ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Το άρθρο Η Αλβανία είναι από τους μεγαλύτερους καλλιεργητές μαριχουάνας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα