Η 74χρονη με το σπαθί, είναι ο φόβος κι ο τρόμος της Ινδίας! (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Meenakshi Raghavan, αν και με όψη γερασμένη, έχει μια ψυχή ανίκητη που κανείς δεν μπορεί να πολεμήσει. Μετά από εξάσκηση 66 ολόκληρων χρόνων στο είδος πολεμικής τέχνης γνωστό ως kalari, έχει δικαίως τη φήμη μιας από τις καλύτερες στο άθλημα στην Ινδία.

Το kalari, επικεντρώνεται στην χρήση όπλων, όπως σπαθιά, ασπίδες και μπαστούνια και η Meenakshi ξέρει να «εξολοθρεύει» τους αντιπάλους της, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Αν και στην Ινδία είναι ιδιαίτερα δύσκολο για μία γυναίκα να κάνει κάτι τόσο εξελιγμένο για τις παραδόσεις της χώρας,

η 74χρονη με το αστείρευτο ταλέντο, είχε τη στήριξη της οικογένειας αλλά και του δασκάλου της.

«Δεν ήμουν ποτέ θυμωμένο ή επιθετικό είδος ανθρώπου, αλλά χόρευα. Όταν με είδε να χορεύω ο δάσκαλος είπε «Διδάξτε την και kalari»», θυμήθηκε η Raghavan στο Barcroft TV.

«Γύρω στα 10-12 παράτησα τον χορό και έκανα μόνο kalaripayattu. Μου αρέσει περισσότερο, γι’ αυτό το συνεχίζω».

«Το να κάνεις αυτό που σου κάνει καλό, είναι συχνά πρόκληση για τις γυναίκες στην Ινδία. Αλλά από την στιγμή που το kalari ήταν οικογενειακή υπόθεση, είχα την πλήρη στήριξη της οικογένειας και των κατοίκων της κοινότητας μου να συνεχίσω την εξάσκηση». «Ευτυχώς σήμερα δεν υπάρχουν αποκλεισμοί της ίδια έντασης».

Πλέον, η «γιαγιά με το σπαθί» όπως την αποκαλούν, διδάσκει γύρω στους 150 μαθητές από την ηλικία των 5 ετών και είναι πολύ αγαπητή στις γυναίκες καθώς συνηθίζει να τους μιλά και να τις συμβουλεύει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

«Λέω ένα πράγμα στα κορίτσια: Μάθετε kalari. Είμαι αυτάρκης, δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός. Βγαίνω την νύχτα ολομόναχη».

Όσο για την πορεία της, η Raghavan αισθάνεται πολύ περήφανη αλλά δεν ξεχνά τους κόπους της για να φτάσει ως εδώ. Το ίδιο άλλωστε περιμένει και από τους μαθητές της που όταν νιώθουν αυτοπεποίθηση, η ίδια καμαρώνει για εκείνους που βρίσκουν το πείσμα να χρησιμοποιούν τη δύναμη της ψυχής τους.

Δείτε τι κάνει παρά τα 74 χρόνια της!

Το άρθρο Η 74χρονη με το σπαθί, είναι ο φόβος κι ο τρόμος της Ινδίας! (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα