Γ.Παπανδρέου: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά τις σωστές μεταρρυθμίσεις»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε συνέντευξή του στην Κοριέρε Ντέλα Σέρα ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε τόσο στα τεκταινόμενα στην Ευρώπη όσο και στην πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι στα όρια του κατακερματισμού

Σε ότι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσε πως αυτή βρίσκεται στα όρια του κατακερματισμού

και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσει η Γερμανία. Ενώ για την επικείμενη συνάντηση στο ιταλικό νησί Βεντοτένε των Ρένσι, Μέρκελ και Ολάντ επεσήμανε, πως «H αυριανή συνάντηση στο νησί Βεντοτένε ελπίζω να ξεπεράσει το επίπεδο των δημοσίων σχέσεων και να μετατραπεί σε μια στιγμή βαθύτερου προβληματισμού, αλλά και σε ένα κάλεσμα σε δράση».

Ταυτόχρονα τόνισε πως συνιστά αναγκαιότητα ο εκδημοκρατισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα. Ενώ επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των κοινών ευρωπαϊκών επενδύσεων στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες και στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, υποστήριξε πως η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Ενώ τόνισε πως τα δομικά προβλήματα της Νότιας Ευρώπης δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με περισσότερη λιτότητα. Αντίθετα τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου δημοσιονομικής τόνωσης που θα έχει στο κέντρο της την καταπολέμηση της ανεργίας και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Το άρθρο Γ.Παπανδρέου: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά τις σωστές μεταρρυθμίσεις» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα