Γλίτωσε (με)... Βα-γκέλα!

Γλίτωσε από νέα γκέλα μέσα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, η οποία αγχώθηκε ξανά παίζοντας μπροστά στον κόσμο της, μετά από 1,5 μήνα! Η Ένωση επικράτησε 2-1 του Ηρόδοτου, χάρη σε γκολ του Βαγγέλη Πλατέλλα στο 89', ενώ προηγουμένως είχε χάσει δύο πέναλτι και έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Μπαλάφα. Το πρώτο γκολ

σημείωσε ο Ανάκογλου, ενώ οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Πήλιο.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έδειξαν σαφή διάθεση να παίξουν ανοιχτά και να βγάλουν ευκαιρίες. Μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε η μία από ένα, με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ στο 8', ύστερα από φοβερή ατομική προσπάθεια και εκτέλεση του Ανάκογλου. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Ηρόδοτος επανέφερε τις ισορροπίες, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ρόβα, με τον Πήλιο να γράφει το 1-1. Στη συνέχεια, οι “κιτρινόμαυροι” πίεσαν για να επανακτήσουν το προβάδισμα, είχαν ευκαιρίες, αλλά τις πέταξαν στα σκουπίδια, ενώ με την αμυντική τους λειτουργία έδωσαν το δικαίωμα στους Κρητικούς να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο απ'το ματς.

Δεν μπορεί απ'την άσπρη βούλα

Μάλιστα η ΑΕΚ στο 38' κέρδισε πέναλτι και πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Μπαλάφα (που ανέτρεψε τον Γροντή). Ωστόσο, ο Πλατέλλας ήταν άστοχος απ'τα 11 βήματα. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Δέλλα έπαιξαν κόντρα σε λιγότερους, αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στο ξεκλείδωμα της κρητικής άμυνας. Για αρκετή ώρα οι “κιτρινόμαυροι” προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, αλλά κλασσική ευκαιρία δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Μία φάση έγινε (όλο κι όλη) μόνο στο 55', αλλά ο Ζαφείρης μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπρέσεβιτς.

Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ έχασε ξανά μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Στο 83', ο Τζάθας ανατράπηκε απ'τον Αχιλλέως και ο διαιτητής Λυμπούδης έδειξε την άσπρη βούλα. Μετά από διαβουλεύσεις στον πάγκο για το ποιος θα το χτυπήσει, ο Γροντής πήρε την πρωτοβουλία να είναι αυτός που θα το εκτελέσει. Αλλά ο νεαρός μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ, δημιουργώντας μεγάλο εκνευρισμό στην εξέδρα, αφού ήταν το δεύτερο πέναλτι που έχασε η Ένωση στο παιχνίδι αλλά και το 7ο της σεζόν.

Από μηχανής θεός...

Τον γόρδιο δεσμό τελικά έλυσε ο Πλατέλλας στο 89' και εξιλεώθηκε για την απώλεια του πρώτου πέναλτι. Ο βραχύσωμος εξτρέμ, έγινε ο από μηχανής θεός της ΑΕΚ, έπιασε απίστευτο κεραυνό έξω απ'την περιοχή, η μπάλα πήρε καμπύλη τροχιά και καρφώθηκε στα δίχτυα του Ζαφείρη για το 1-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Ντακόλ είχε χάσει μοναδική ευκαιρία μόνος του με το τέρμα. Έτσι η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας απ'τη 2η θέση.

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Τσουκαλάς (58' Τζάθας), Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας.

Ηρόδοτος (Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Χατζηβασίλης (62' Βελέτης), Γεωργόπουλος, Μπαλάφας, Αχιλλέως, Πήλιος, Χατζηανδρέου, Κοζυράκης, Κούρτι, Ζαφείρης Αλ (57' Μωραΐτης).

πηγη:sportdog

Keywords
Τυχαία Θέματα