Για το 2014 αναβάλλονται οι εκλογές στο Κόσοβο

Την αναβολή των εκλογών για το 2014 προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός του Κοσόβου και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Χασίμ Θάτσι, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμφωνία για διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που υπέγραψε με τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Πρίστινας « Κόχα Ντιτόρε».

«Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση στο τέλος του 2014», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής.

Σύμφωνα

με την εφημερίδα, ο κ. Θάτσι είπε ότι την απόφαση «στηρίζουν οι διεθνείς μας φίλοι, επειδή αν δεν συνέβαινε αυτό δεν θα ανακοίνωνα εκλογές στο τέλος του 2014».

Ο κ. Θάτσι, με τη διαμεσολάβηση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Κόσοβο Κρίστοφερ Ντελ, είχε υπογράψει συμφωνία με τον αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσόβου Ισα Μουστάφα και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, αρχηγό της Συμμαχίας για νέο Κόσοβο, Μπεντζέντ Πατσόλι, βάσει της οποίας προβλεπόταν προκήρυξη προεδρικών εκλογών φέτος το φθινόπωρο και διεξαγωγή γενικών εκλογών το φθινόπωρο του 2013.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα