Για ένα πακέτο τσιγάρα και λίγα δολάρια πουλάνε τα κορίτσια στα σκλαβοπάζαρα οι τζιχαντιστές

Τραγική είναι η κατάληξη των κοριτσιών και των γυναικών που πέφτουν στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι για τις αποτρόπαιες πράξεις τους επικαλούνται τον Θεό. Σύμφωνα με την ειδική απεσταλμένη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για θέματα σεξουαλικής βίας, Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, η απαγωγή νεαρών κοριτσιών αποτελεί βασική στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να πετύχει έτσι την προσέλκυση μαχητών στο Ιράκ και την Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι «τα κορίτσια πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα ακόμα και για ένα πακέτο τσιγάρα».

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία τον Απρίλιο προκειμένου να εξετάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες με στόχο να εκπονηθεί ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας από τους μαχητές του ISIS. «Αυτός είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται πάνω στα κορμιά γυναικών» δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα η Μπανγκούρα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται σκλαβοπάζαρα για κορίτσια που έχουν απαγάγει στη διάρκεια επιθέσεων με τα κορίτσια να πωλούνται «ακόμα και για ένα πακέτο τσιγάρα» ή για μερικές εκατοντάδες δολάρια, τόνισε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η Μπανγκουρά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian», μίλησε σε γυναίκες και κορίτσια που κατάφεραν να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές, καθώς και με τοπικούς θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες για το θέμα, ενώ περιέγραψε την κατάσταση που βίωσαν και βιώνουν τα κορίτσια, πολλά από τα οποία είναι μέλη της μειονότητας Γιαζίντι.

«Μερικές τις πήραν, τις κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο -περισσότερες από 100 σε ένα σπίτι-, τις έγδυσαν και τις έπλυναν. Στη συνέχεια τις ανάγκασαν να σταθούν μπροστά σε ένα πλήθος ανδρών που αποφάσισαν «τι αξίζουν»» είπε η Μπανγκουρά. Μάλιστα περιέργραψε και την ιστορία μιας 15χρονης που πωλήθηκε σε ηγετικό στέλεχος του ISIS, σε έναν 50χρονο σεΐχη, ο οποίος της έδειξε ένα όπλο και της είπε: «Πες μου τι θέλεις». Εκείνη απάντησε ότι θέλει το όπλο και ο σεΐχης της απάντησε: «Δεν σε αγόρασα για να αυτοκτονήσεις» και στη συνέχεια τη βίασε.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ τα κορίτσια χρησιμοποιούνται και ως δέλεαρ για την προσέλκυση ξένων μαχητών. «Έτσι προσελκύουν νεαρούς άνδρες: (τους λένε) έχουμε γυναίκες που σε περιμένουν, παρθένες που μπορείς να παντρευτείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα