Πρόταση για παράταση του προγράμματος για 9 μήνες με λήψη σκληρών μέτρων απέρριψε η κυβέρνηση

Πρόταση για παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 με αντάλλαγμα τη λήψη μέτρων, όπως για παράδειγμα περικοπές σε συντάξεις και αυξήσεις στους φόρους, έκαναν οι δανειστές μας στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Όπως είναι γνωστόν το τρέχον πρόγραμμα λήγει στα τέλη του Ιουνίου και θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα μπορεί να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της μετά τη λήξη του, έτσι ώστε να παραμείνει

στο Ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, αυτή η παράταση θα κάλυπτε τα χρηματοδοτικά κενά και θα έδινε χρόνο σε κυβέρνηση και πιστωτές να βρουν μια βάση πάνω στην οποία θα κτιζόταν το αύριο της ελληνικής οικονομίας.

Στην πρόταση αυτή περιλαμβάνονται και τα χρήματα του ΤΧΣ, που είναι 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ , με το συνολικό πακέτο να φτάνει τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ. «Αυτό που προσφέρουμε θα σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πλήρως χρηματοδοτημένη μέχρι το Μάρτιο του 2016» ανέφερε πηγή της Ε.Ε. από την οποία αποκαλύπτεται ότι το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η πρόταση απορρίφθηκε άμεσα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος τη χαρακτήρισε απαράδεκτη ως προς τους όρους που περιελάμβανε για την παροχή χρηματοδότησης, ενώ γίνεται λόγος ότι οι Ευρωπαίοι θα επαναφέρουν την πρόταση αυτή την Τετάρτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα