Γαλλία: Πρώτο στις δημοσκοπήσεις το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν

Την πρώτη θέση «απολαμβάνει» το Εθνικό Μέτωπο (Front National, FN) της Ζαν Μαρι Λεπεν στις δημοσκοπήσεις για τον α’ γύρο των τοπικών εκλογών του Μαρτίου στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa, το αντιευρωπαϊκό, αντιμεταναστευτικό κόμμα θα συγκεντρώσει το 31% των ψήφων την 22η

Μαρτίου, στον πρώτο από τους δύο γύρους των τοπικών εκλογών στη Γαλλία. Εάν αυτά τα ποσοστά γίνουν πράξη με ψήφο στην κάλπη, αυτό θα σημαίνει πως θα ξεπεράσει τόσο το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (21%), όσο και το κεντροδεξιό κόμμα «Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα» (29%), δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Φοβάμαι για τη χώρα μου. Φοβάμαι ότι θα θρυμματιστεί πάνω στον τοίχο του Εθνικού Μετώπου», δήλωσε το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο ραδιόφωνο Europe 1. «Νομίζετε πως το Εθνικό Μέτωπο που κερδίζει 25% στις Ευρωεκλογές, πιθανόν 30% στις τοπικές εκλογές και ούτω καθεξής, δεν μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές; Όχι το 2022, ούτε το 2029. Το 2017», πρόσθεσε ο Βαλς.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, «εάν η Μαρίν Λεπέν διατηρήσει την ορμή αυτή, θα μπορούσε να περάσει στον δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές, όπου όμως θα έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει».

Η έρευνα αυτή της Οντοξά διεξήχθη μέσω Διαδικτύου την 5η και την 6η Μαρτίου σε δείγμα 800 ανθρώπων άνω των 18 ετών.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα