Φυλάκιση με αναστολή η ετυμηγορία για πρώην Δήμαρχο

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον τέως Δήμαρχο Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκου που καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά στο θάνατο του 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη στις 19 Δεκεμβρίου 2005, όταν το αυτοκίνητο του προσέκρουσε σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα, που βρισκόταν σε νησίδα επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης η πινακίδα ήταν παράνομη ενώ μαζί με τον κ. Τζανίκο παραπέμφθηκαν άλλα έξι άτομα που εργάζονταν στο

δήμο Αμαρουσίου  για τους οποίους έπαυσε η δίωξη λογω παραγραφής.

Είναι η πρώτη καταδίκη δημάρχου υπεύθυνου για την τοποθέτηση σε συνεργασία με διαφημιστικές εταιρείες παράνομων πινακίδων.

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι παρότι το καθεστώς παρανομίας της φονικής υπαίθριας διαφήμισης έχει ξεκαθαρίσει νομικά με επανειλημμένες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστικών οργάνων και παρά το γεγονός πως δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί για παρόμοιες υποθέσεις και εκκρεμούν και άλλες δικαστικές αποφάσεις, η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση εξακολουθεί να ακμάζει με την συνενοχή δημάρχων ή με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού από τους περιφερειάρχες» αναφέρει ο σύλλογος Τροχαία εγκλήματα SOS .

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων που έχει νοικιασμένους παράνομους διαφημισιόπυργους  που στοχεύουν στην απόσπαση της προσοχής των οδηγών ενώ  οργανισμοί του διαφημίζονται σε παράνομες διαφημίσεις στα οπίσθια λεωφορείων με τον ίδιο στόχο. Εντελώς προκλητική είναι η περίπτωση του Δήμου Ηρακλέιου Κρήτης όπου φέτος τον Ιούλιο κύμα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων γέμισε τις νησίδες και τα πεζοδρόμια της περιοχής του. Είναι ο πρώτος Δήμος που μετά την αποκαθήλωση των πινακίδων προχώρησε (προφανώς με νέες συμβάσεις και αδιαφορώντας για τους νόμους) σε οργανωμένη επανεμφάνιση τους» συμπληρώνει.

«Έστω και αργά η σημερνή απόφαση είναι σημαντική όχι τόσο για το ύψος της ποινής αλλά κυρίως γιατί επιτέλους προσωποποιήθηκε η ευθύνη και κάποιος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής» καταλήγει ο σύλλογος. 

Keywords
Τυχαία Θέματα